Na het Eredivisie-geweld van gisteren, vond vandaag het NK Paratriathlon in Roermond plaats. In de PTWC H2-categorie ging de Nederlandse titel daar naar Geert Schipper, die er met kop en schouders bovenuit stak.

Geert Schipper won de race in een tijd van 57:03 minuut, terwijl Brendan Bischoff, die tweede werd in dezelfde categorie, 1:18:23 nodig had om de finish te bereiken. Tijn van Lange-Verhoek werd derde in 1:28:24. Grote afwezige in deze categorie was Jetze Plat, die de wedstrijd aan zich voorbij liet gaan.

Snelste vrouw op het NK Paratriathlon was Margret IJdema. Zij finishte in 1:16:37 en werd daarmee Nederlands Kampioen in de PTWC H1-categorie. In die categorie was ze wel de enige deelneemster.

Het NK Paratriathlon gaat over verschillende categorieën. Voor alle uitslagen kun je hier terecht.