De vrouwen van Kijani, die al ruim aan de leiding gingen in de Eredivisie, hebben zojuist hun seizoen met succes afgesloten door de laatste wedstrijd in Roermond te winnen. De mannen van TriMates, die ook met een riante voorsprong aan de race begonnen, werden derde in het dagklassement, maar hebben wel genoeg aan die derde plaats om zich tot landskampioen te kronen.

In Roermond stond een Team Relay op het programma, waarbij vier atleten per team in estafettevorm een ultrakorte triathlon aflegden. Bij de mannen ging de dagwinst naar VCZ Veenendaal, dat na 1:26:17 over de streep kwam. Triteam Groningen werd tweede in Roermond en finishte in 1:26:51, terwijl TriMates dus derde werd in 1:27:18.

Voor de mannen uit Utrecht betekende dit meer dan voldoende om hun landstitel veilig te stellen. Na een derde plaats in Enschede, tweede plaats in Weert, eerste plaats in Rotterdam en eerste plaats in Klazienaveen, zorgde de derde plaats van vandaag, in Roermond dus, niet voor een daling in het eindklassement.

De vrouwen van Kijani hoefden zich nog minder zorgen te maken: zij trapten het seizoen in Enschede af met een derde plaats, maar pakten vervolgens de winst in de drie wedstrijden die daarna volgden. En ook vandaag, in Roermond, werd dus weer gewonnen: na 1:38:59 kwam de landskampioen over de finish. Kijani bleef daarmee onder andere Hellas voor, dat tweede werd in 1:39:49. TV Almere werd derde in 1:41:56.

De vrouwen van Kijani en de mannen van Rogelli zijn landskampioen. De volledige uitslagenlijst vind je – nadat deze waarschijnlijk vanavond een update krijgt van Teamcompetities – hier.