Het was even schakelen toen de Bosbaan – de beroemde roeibaan in het Amsterdamse bos – een te hoge concentratie blauwalg bleek te bevatten, maar organisatie DTS toverde snel een vervangende duathlon uit de hoge hoed. Die duathlon bleek Jasper Keijzer en Rowan Hayes wel te liggen in ieder geval, want zij wonnen de race na een spannende strijd.

De verschillen waren klein, zowel in de mannen- als vrouwenrace. Na 3 kilometer hardlopen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen was het dus Keijzer die er met de zege vandoor ging en dat deed hij in een tijd van 1:00:26. Jesse van Hulst was goed voor het zilver en zat maar slechts zes seconden achter Keijzer; hij finishte dus in een totaaltijd van 1:00:34. Ruud-Jan Zwarts claimde op een iets grotere afstand het brons en finishte als derde in een tijd van 1:01:06.

Ook bij de vrouwen dus kleine verschillen, maar niemand kon Hayes van de winst afhouden. Zij trok de overwinning in een tijd van 1:11:59 naar zich toe en bleef daarmee onder meer voor Georgia Foster, die dus tweede werd. Foster zette de klok stil in een tijd van 1:12:30 en had daarmee op haar beurt een voldoende voorsprong op Bronwyn Humphrys, die derde werd in 1:13:07.