Dat Lenny Ramsey misschien wat minder op de journalistieke radar staat komt wellicht door het feit dat de geboren Nederlandse in Amerika woont, want aan haar prestaties zal dat niet liggen. Gisteravond (Nederlandse tijd, red.) werd ze bijvoorbeeld derde bij Ironman Chattanooga: in een tijd van 9:27:16 hoefde ze alleen Angela Naeth (9:18:45) en Lisa Roberts (9:22:31) voor zich te dulden.

Naeth won de wedstrijd dus en trok ook al meteen met zwemmen het veld op een hoop. De Canadese kwam met een voorsprong van 2:21 minuut op de eerste achtervolgsters uit het water, waaronder ook Ramsey die als derde op het droge klom. Na een ietwat matige wissel verloor de Nederlandse echter de aansluiting met de achtervolgende groep, waardoor ze als zevende en met ruim vier minuten achterstand aan het fietsen kon beginnen.

Tijdens het fietsen werd de achterstand van Ramsey op Naeth alleen maar groter, maar tegelijkertijd slaagde de Nederlandse er wel in om zich naar voren in het deelnemersveld te rijden en uiteindelijk bij Roberts – die op dat moment tweede lag – aan te sluiten. In de slotfase van het fietsonderdeel wist Ramsey ook bij de Amerikaanse weg te rijden en daardoor mocht ze – met een achterstand van ruim dertien minuten op Naeth – als tweede haar fiets terughangen in de wisselzone. Roberts volgde anderhalve minuut later als derde.

Dat stuivertje werd al na tien kilometer gewisseld toen Roberts weer voorbij ging aan Ramsey. Terwijl Naeth ondertussen redelijk onbedreigd naar de winst liep, Roberts op Ramsey uitliep maar deze twee desondanks wel dichterbij Naeth kwamen, bleek het podium al bepaald. Naeth finishte uiteindelijk dus in een tijd van 9:18:45, Roberts in 9:22:31 en Ramsey in een tijd van 9:27:16.