Met drie spectaculaire races achter ons, nadert de ‘Z Pro June Series‘ haar einde: morgenavond verdedigen de Nieuw-Zeelandse Teresa Adam en Canadese Lionel Sanders hun voorsprong tijdens de afsluitende rit. Dat belooft een zware te worden, want dan zullen alle atleten zich moeten wagen aan de zogenaamde ‘Tour of Fire and Ice’, waarbij er over 25.5 kilometer maar liefst 1161 hoogtemeters worden overwonnen. Niet zo verwonderlijk ook, want de laatste grofweg 12.5 kilometer bestaat uit de beklimming van de Alpe du Zwift, de virtuele equivalent van de Alpe d’Huez.

Bij de vrouwen is het dus Teresa Adam die – na races in Watopia, Crit City en Innsbruck – haar eerste positie zal verdedigen. Aanvankelijk was het Lucy Charles die de meeste punten bij elkaar sprokkelde, maar na twee overwinningen was het dus Adam die dat stokje van de Britse overnam en nu met 109 punten aan de leiding gaat. Met respectievelijk 40 en 36 punten komen Lenny Ramsey (17e) en Rachel Klamer (19e) niet in de buurt van de top tien, die je hieronder kunt zien:

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Bij de mannen is het Lionel Sanders die aan de leiding gaat dankzij een puntentotaal van 105. De Canadees – waarvan het geen geheim is dat hij graag zijn tijd op Zwift doorbrengt – gaat vanaf de eerste race aan de leiding. Hieronder de top tien bij de mannen:

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Je kunt de laatste race morgen – woensdag 1 juli – live volgen, onder andere via het officiële YouTube-kanaal van Zwift. De mannen starten om 19:52 uur en de vrouwen om 20.27 uur.