Volgend jaar zal Los Angeles weer het middelpunt worden van een Olympische Triathlon. Na drie jaar van afwezigheid wil Generic Events, hetzelfde bedrijf dat de XTERRA-evenementen in het zuiden van Californië organiseert, de Triathlon in Los Angeles nieuw leven inblazen.

De ‘City of Angels’ is na New York de grootste stad van de Verenigde Staten en haar ligging aan zee maakt de stad uitermate geschikt om een triathlon te organiseren. ,,De triathlon wordt een viering van alles dat Los Angeles uniek maakt: het aangename weer, de stranden, de gezonde levensstijl, entertainment en diverse culturen”, vertelt wedstrijdorganisator Brennan Lindner.

Het definitieve parcours van de Olympische afstand is nog niet bekendgemaakt, maar wel is duidelijk dat het een point-to-point race wordt waarbij deelnemers starten vanuit Venice Beach, waar zij in de oceaan het zwemonderdeel zullen volbrengen. Daarna vertrekken deelnemers op de fiets over de boulevard richting het centrum van LA om daar, al slingerend door de stad, het looponderdeel te volbrengen.

,,De grootste uitdaging bij het ontwerpen van het parcours is het verbinden van het strand met het centrum van de stad en daarbij zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor de zeven miljoen inwoners”, legt Lindner uit. ,,Desondanks is L.A. een ideale locatie voor deze wedstrijd, omdat het in 2028 ook gastheer zal zijn van de Olympische Spelen en het de thuisbasis is van verschillende professionele topsportteams.”

Op 2 juni 2019 zal de Herbalife24 Triathlon Los Angeles plaatsvinden. Naast de Olympische afstand, waar pro-atleten worden gelokt met een bedrag van $24.000 aan prijzengeld, staan er ook een internationale aquabike (1,5 km zwemmen – 40 km fietsen), sprinttriathlon en 5 km hardloopwedstrijd op het programma.