Het is voor weinig Nederlandse profatleten weggelegd, maar Lotte Wilms is er in geslaagd zich te verbinden aan een triathlonteam. En niet zomaar een team: de Nederlandse topatlete komt namelijk per direct uit voor het Pewag Racing Team. Heel onverwachts komt het nieuws overigens niet; de oplettende kijker zag haar de afgelopen periode al vaker in het Pewag Racing Team pakje racen, maar officieel werd het nieuws pas afgelopen weekend naar buiten gebracht.

Een mooi moment voor Wilms, want uitgerekend dit weekend werd ze derde bij Ironman Busselton, meteen ook haar debuut op de Long Distance. “Bedankt Pewag Racing Team voor het verwelkomen binnen het team. Slechts een aantal atleten heeft de kans om voor een team te racen en ik ben zo dankbaar dat jullie mij hebben gekozen. Het is absoluut een beloning voor al het werk dat ik als atleet heb verricht. Ik kijk er erg naar uit om samen te werken en ben opgewonden over het jaar dat gaat komen.”

Andere profatleten die onderdeel uitmaken van het Pewag Racing Team zijn onder andere Teresa Adam, Thomas Steger, Lukasz Wojt, Miki Taagholt en Ivan Tutukin.