Vorige week kondigde ze aan dat ze dit najaar haar Ironman Wereldtitel tóch zal verdedigen in Nice en meteen ook maakte Lucy Charles-Barclay bekend dat ze dit weekend meteen in actie zou komen tijdens de reguliere Ironman Nice. Daar werd het vooral een eenzame dag voor de Britse topatlete, die van start tot finish ruim aan de leiding ging en dus vooral vertrouwen tankte.

Toegegeven: het deelnemersveld leek vandaag in de verste verte niet op het veld dat Lucy Charles-Barclay over een paar maanden tijdens het WK Ironman onder ogen zal moeten komen, maar het is des te meer fijn om dan met zo’n ruime overmacht te winnen. Al na het zwemmen had ze een voorsprong van meer dan zes minuten te pakken en tijdens de 180 kilometer op de fiets werd die voorsprong verdubbeld.

Charles-Barclay gaf vooraf aan vooral vraagtekens te hebben bij haar marathon en wist niet eens of ze – na een langdurige blessure – in staat zou zijn om weer op competitief niveau 42 kilometer af te kunnen leggen. Toch bleek dat vandaag geen enkel probleem en ook tijdens de run werd haar voorsprong steeds weer wat groter.

Charles-Barclay won de race uiteindelijk in een tijd van 9:03:22. Barbora Besperát werd tweede in 9:20:01 en Merle Brunnée derde in 9:25:21.