Triatleten die helemaal dol zijn met hun honden: er zijn er legio. Mooiste voorbeeld daarvan is hoogstwaarschijnlijk Cameron Wurf, die vrij regelmatig met zijn hond op Instagram is te zien en daarnaast zijn viervoeter naar zoveel mogelijk races meeneemt. Vanaf nu kunnen we ook Lucy Charles aan het rijtje atleten met hond toevoegen: zij won er namelijk eentje van haar man door tweede te worden bij het WK op Hawaii.

Met haar man sloot ze namelijk een weddenschap: ,,Als ik het WK zou winnen, zou ik twee puppy’s krijgen. Als ik tweede werd mocht ik er eentje uitzoeken en als ik derde of lager zou finishen, kreeg ik geen puppy. En zo heb ik dus Lola gewonnen.”

In onderstaande video vertelt Charles het hele verhaal, maar eigenlijk nog veel belangrijker over hoe ze zichzelf zo ver kreeg om – nadat ze vrijwel de hele wedstrijd aan de leiding ging maar tijdens het lopen ineens naar een derde plaats terugviel – toch nog naar het zilver te lopen.