NK Veenendaal

Het NK Sprint in Veenendaal heeft bij de vrouwen de hoge verwachtingen helemaal ingelost. Pien Keulstra, Maaike Caelers en Sarissa de Vries maakten er een bijzonder spannende strijd van. Sarissa, zondag ook één van de favorietes op het NK middenafstand in Klazienaveen, begon bijzonder snel aan de 5 km lopen, maar het was Maaike Caelers die, vijf jaar na Nederlandse titels in Stein (sprint) en Holten (olympische afstand), de kampioenentrui opnieuw mocht aantrekken.

Zwemstart NK dames Veenendaal

Maya Kingma kwam in Veenendaal als eerste uit het water en kreeg in haar zog Elianne Huitema, Kirsten Nuyes, Sarissa de Vries en Rani Skrabanja mee tijdens het eerste deel van het fietsen. Sarissa de Vries ging samen met Pien Keulstra en Maaike Caelers in de aanval en met drie kwamen ze de wisselzone binnen. Caelers had de beste loopbenen en dook als enige onder het uur. Met een eindtijd van 59’22 werd ze kampioene. De regerend kampioene op de olympische afstand, Pien Keulstra, volgde op 39 seconden en pakte daarmee het goud bij de neoseniores.

NK podium dames

Sarissa de Vries moest nog flink aan de bak in de strijd om het brons. Ze bleef maar net uit de greep van Jony Heerink, die zes seconden achter haar vierde werd. Jasmijn Van der Burg en Maya Kingma pakten zilver en brons bij de beloften. Bij de juniores ging de Nederlandse titel verrassend naar Quinty Schoens. Grote favoriete Kirsten Nuyes werd tweede na een langgerekte spurt met Elianne Huitema. Kirsten liep door een valpartij een pijnlijke blessure op in T2 maar zette op karakter toch door.

Niet alles in de puntjes geregeld

Maaike Caelers duikt niet zo vaak meer op in Nederland en genoot dan ook voluit van de gouden plak. “Ik herstel blijkbaar snel, zelfs op drie bekertjes water,” lachte ze na aankomst. “Ik vind het vooral grappig om weer eens in een wedstrijd uit te komen waar niet alles voor de toppers tot in de puntjes is geregeld. Mijn wedstrijd verliep prima, al had ik graag beter gezwommen. Vanaf nu gaat bij mij de focus op Edmonton,” besluit de nieuwe kampioene. In Canada staat over twee weken de volgende WTS-proef op het programma.

NK Sprint dames 2015

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]