Onder barre omstandigheden werd gisteren voor de vierde maal de Triathlon Alphen gehouden. Maaike Vooren won bij de dames, Koen Hijman wist de winst bij de heren te pakken: ,,Het winnen in eigen gemeente blijft het beste gevoel dat er is”, sprak hij direct na afloop.

Vooren wist met haar achtergrond als zwemster de race bij de dames van begin tot eind te leiden. Bij Hijman ging de race precies andersom. Hij wist de nummer twee, de pas 17-jarige Ian Pennekamp, pas in de laatste loopkilometer in te halen.

(tekst gaat verder onder de foto)

Barre omstandigheden bij Triatlon Alphen (Foto: 3athlon.nl)

De gevreesde harde wind bleef uit, maar door de aanhoudende stromende regen werd het looponderdeel rond 13:30 afgelast. Deelnemers mochten de tweede en laatste loopronde daardoor niet meer in. Daarnaast moesten diverse atleten de strijd door onderkoeling staken. De weersomstandigheden zorgden ook bij de beide winnaars niet voor een vlekkeloze race. Vooren gleed tijdens de eerste wissel uit door de modderige ondergrond, wat haar race verder gelukkig niet belemmerde. Hijman verloor in de eerste loopronde zelfs een schoen, waardoor hij vijf kilometer met één schoen heeft moeten lopen. 

We spraken beide winnaars over hun race (hieronder twee video’s):