In een nat en grijs Gdansk, Polen, heeft Maaike Vooren zojuist een mooie vijfde plaats behaald bij de gelijknamige Challenge. In een wedstrijd die werd gewonnen door de Duitse Julia Skala, snelde de Nederlandse atlete naar een mooie top vijf-klassering en mooie punten voor de Challenge Family World Bonus.

De omstandigheden in Gdansk waren niet per se gemakkelijk, maar toch streed Vooren bijna de hele dag voor de podiumplaatsen. Tijdens het lopen verloor ze het zicht op eremetaal, maar wist ze zichzelf dus wel te verzekeren van een alsnog hele mooie positie.

De wedstrijd – waar Sarissa de Vries ook van start zou gaan, ware het niet dat ze vorige week moest afzeggen vanwege een heupblessure – werd dus gewonnen door de Duitse Skala: zij finishte in een tijd van 4:18:45. Daarna volgden twee Britse dames om het podium compleet te maken: Rosie Weston werd tweede in 4:22:51 en Claire Hann werd derde in 4:25:07. De Poolse Ewa Komander viel voor eigen publiek net buiten het podium en werd met een tijd van 4:26:32 vierde. Daar weer achter was het dus Vooren die vijfde werd in 4:27:05.