Het is wellicht niet geheel onverwacht dat Maarten van der Weijden  – Olympisch kampioen tien kilometer zwemmen – na het zwemonderdeel van zijn ThuisTriathlon nog perfect op schema ligt! Iets na 08.00 uur vanmorgen dook de atleet het water in om er 45:36 minuten later weer uit te klimmen. Daarmee ligt Van der Weijden goed op schema voor zijn droomtijd van tussen de negen en tien uur op deze indoor Long Distance. Eerder blikten we uitgebreid met hem vooruit op deze bijzondere dag. 

“Het is een koude nacht geweest, maar het zwembadje is lekker 27 graden, dus geen zorgen”, sprak Van der Weijden de livestream kijkers toe vlak voordat hij aan zijn grote uitdaging begon. “De ThuisTriathlon…”, gaat hij verder, “In dit rare jaar waarin het voor ons allemaal anders is en er veel dramatische dingen gebeuren, was dat bij mij op een andere schaal: de zwembaden gingen dicht. Dus ik ging een beetje lopen en fietsen. Dat ging eigenlijk wel heel goed. Wat ook gebeurde is dat de Maarten van der Weijden Foundation – die geld voor kankeronderzoek en voor kankerpatiënten inzamelt – het moet hebben van massale evenementen waar iedereen samen kan komen.” Iets wat dit jaar natuurlijk niet kon”, legt Van der Weijden uit. “En daarom ga ik vandaag de ThuisTriathlon doen!”

“Ik ga 3,8 kilometer hier zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer op een loopband lopen. Er zijn meer dan 160 mensen die ook vandaag gaan sporten en geld hebben ingezameld voor een belangrijk project, het TIPZO project. De kanker patiënten vereniging heeft mij verteld dat het heel mooi zou zijn als ze dat onderzoek rond kunnen krijgen. Vanmorgen was daarvoor al meer dan 70.000 euro ingezameld en ik hoop dat daar vandaag nog een stukje bij mag komen. Dan gaan we nu beginnen!”