In het Turkse Balikesir heeft Marit van den Berg dit weekend haar goede lijn doorgetrokken. Net als bij de Hongaarse Europe Triathlon Cup Tiszaujvaros, twee weken geleden, werd Van den Berg opnieuw beste Nederlandse. Daarnaast zag ze haar race ook nog eens bekroond met een prachtige plaats binnen de top tien: ze werd zevende bij de Europe Triathlon Cup Balikesir.

De wedstrijd werd gewonnen door de Slovaakse Ivana Kuriackova, die na 59:37 minuut over de finish kwam en nog enorm moest sprinten voor het goud, want slechts één seconde later kwam de Russische Valentina Riasova als tweede over de streep. De eveneens Russische Diana Isakova werd derde en zat – met een eindtijd van 59:41 minuut – ook erg dicht op de winnares.

Het verschil op Van den Berg was iets groter, want de Nederlandse atlete finishte in een tijd van 1:00:26 uur. Daarmee werd ze dus knap zevende. Na Van den Berg was het even wachten op de volgende – en enige andere – Nederlandse deelneemster: Kim van ‘t Verlaat kwam als 21e over de streep, in een eindtijd van 1:03:22 uur.

Mannenrace

De mannenwedstrijd werd gewonnen door de Duitse Lasse Nygaard-Priester. De Nederlanders speelden geen rol van voren. Victor Goené werd 21e en zat ongeveer 2:30 minuut achter de winnaar. Joey van ‘t Verlaat finishte als 39e en gaf vijf minuten toe. Lucas Goené maakte de race niet af en stapte uit.