Veel vrouwen stonden er niet aan de start en grote namen ontbraken ook, maar het maakt de overwinning van Marlene de Boer, die zojuist Ironman 70.3 Cork won, niet minder verdiend én welkom. Voor de Nederlandse is het haar eerste overwinning binnen het profveld en alleen daarom al mag vandaag historisch worden genoemd.

In Ierland gingen zes profvrouwen van start, waaronder ook de Nederlandse Dieuwertje Bax, en De Boer kwam als derde uit het water. Ze had toen een achterstand van 1:18 minuut op Rosie Weston en een kleine minuut op Abigail Bedwell. Maar, zoals wel vaker of eigenlijk altijd, begon De Boer pas op de fiets écht aan de race en verdween haar achterstand behoorlijk snel.

Eenmaal terug in T2 was haar achterstand dan ook omgebogen in een voorsprong van 2:08 minuut op Bedwell. Weston volgde op 4:34 minuut en dus keek De Boer naar een run in een behoorlijk goede uitgangspositie. Uiteindelijk werd haar voorsprong tijdens de afsluitende marathon alleen maar groter en liep De Boer onbedreigd naar een mooie zege.

De Boer won in 4:24:41. Bedwell werd tweede op 3:38 minuut achterstand. Weston werd derde op 5:30 minuut achter De Boer. Bax werd vierde op 14:14 minuut achterstand.