Terwijl we in Nederland moeten hopen op een Olympische deelname van het Nederlandse Mixed Relay Team bestaande uit Maya Kingma, Rachel Klamer, Jorik van Egdom en Marco van der Stel, lijkt individuele deelname bij de mannen nagenoeg uitgesloten. Dat is bij de Belgen wel anders en daar zullen veel ogen gericht zijn op Jelle Geens en Marten van Riel. Laatstgenoemde heeft in ieder geval alvast zijn voorkeur wat betreft Britse concurrenten: ,,Voor mij zou een Alistair (Brownlee, red.) in vorm niet slecht zijn.”

Van Riel reageert daarmee op onze berichtgeving waaruit blijkt dat Alistair Brownlee – tweevoudig winnaar van Olympisch goud – nog niet zeker is van enige deelname aan de Olympische Spelen, bij de Mixed Relay niet maar ook niet individueel. Onze Belgische collega’s namen dit bericht over en daaronder schreef Van Riel. ,,Voorlopig hebben de Britse mannen slechts twee spots, dus naast Jonny (broer Brownlee die al wel is geplaatst, red.) is er nog maar één extra plaats. Dat zal een moeilijke keuze worden voor Yee (Alex Yee, red.) of Alistair Brownlee. Het zal niet gemakkelijk zijn voor hen om nog met drie man aan de start te komen, want dan heb je drie atleten nodig binnen de top 30 Olympic Ranking.”

Als Van Riel vervolgens wordt gevraagd naar zijn persoonlijke voorkeur, laat zijn reactie weinig aan duidelijkheid te wensen over. ,,Voor mij zou een Alistair in vorm niet slecht zijn denk ik. Altijd gretig en een beest op de fiets, maar niet meer zoals vroeger onklopbaar tijdens het lopen. Alhoewel hij wel echt indruk maakte afgelopen weekend”, daarbij doelend op zijn tweede plaats bij de World Cup Valencia.