De wereld van de topsport is doorgaans bijzonder vluchtig en partnerships komen en gaan, maar voor wereldtopper Mathieu van der Poel geldt dat niet. De wielrenner – die eerder al de ambitie uitsprak ooit een Long Distance triathlon te voltooien – heeft een historische deal met Canyon getekend, waardoor hij minimaal tien jaar langer aan het Duitse fietsmerk verbonden blijft.

Van der Poel heeft feitelijk al ontelbare successen geboekt op zijn Canyons, waaronder op de weg, op de mountainbike en natuurlijk bij het veldrijden. Gisteren – slechts twee dagen na Milaan-Sanremo, waar hij tiende werd en dankzij zijn hulp zijn ploeggenoot Jasper Phillipsen naar de eindzege zag sprinten – tekende Van der Poel de overeenkomst op Canyon’s hoofdkantoor in Koblenz. Al sinds 2017 is Van der Poel verbonden aan Canyon en sinds dat jaar heeft hij al 163 (!) overwinningen geboekt. Voor zover bekend zijn er geen wielrenners die contracten voor maar liefst tien jaar tekenen.

Mathieu van der Poel: “Canyon is een geweldige partner geweest. We hebben samen fietsen ontwikkeld die me hebben geholpen succesvol te zijn in klassiekers, wereldkampioenschappen en grote rondes, maar ik ben nog steeds ongelooflijk gedreven op zoek naar succes. Er staan verschillende doelen op mijn radar, waaronder de Olympische Spelen in Parijs deze zomer.”

“In wielrennen, cyclocross en mountainbiken zetten de R&D teams van Canyon alles op alles om fietsen te creëren waarmee wedstrijden gewonnen kunnen worden en ik ben er trots op dat ik deze innovaties mag aanjagen”, gaat Van der Poel verder. “We delen dezelfde winnaarsmentaliteit en met dit nieuwe contract liggen onze ambities voor de volgende fase van mijn carrière volledig op één lijn.” 

CEO van Canyon, Nicolas De Ros Wallace: “De kern van de samenwerking is een collectief verlangen om voortdurend grenzen te verleggen en prestaties te verhogen. Mathieu’s persoonlijke zoektocht naar de beste prestaties is een ware inspiratie voor onze ingenieurs en productontwikkelaars.”

Mathieu van der Poel tekent tienjarig contract bij Canyon (Foto door ©kramon/Canyon)