Matthieu Bonne is een man van de extremen: eerder zwom hij al eens aan één stuk 65 kilometer langs de kust van België en volbracht hij in acht dagen acht Long Distance Triathlons op acht verschillende Canarische Eilanden. Ook dit jaar heeft hij zich weer van z’n beste kant laten zien met een wel heel extreme uitdaging: de Belg reisde af naar Amerika om daar in 7 dagen tijd maar liefst 3619 kilometer te fietsen. Dat is de langste afstand ooit (binnen een week, red.) en dat deed hij volledig unsupported, ofwel zonder hulp van buitenaf. “Dit was het zwaarste dat ik ooit heb gedaan.”

Gemiddeld legde Bonne 517 kilometer per dag af en uiteindelijk verbrak hij het vorige wereldrecord met 29 kilometer. Per dag zat Bonne zo’n 17-19 uur op de fiets en op de laatste dag ging hij zelfs over de twintig uur heen. Per dag overwon hij ook nog eens minimaal duizend hoogtemeters en dan had Bonne ook nog eens regelmatig te maken met slecht weer. Dat was een flinke tegenvaller, want Bonne koos de locatie in de Verenigde Staten juist omdat het daar doorgaans mooi weer is.

“Dit is mentaal veruit het zwaarste dat ik ooit heb gedaan”, aldus Bonne na afloop.  “Vooral door de slechte weersomstandigheden. Ook fysiek was het afzien. We hadden de locatie in Arizona speciaal uitgekozen omdat er hier normaal weinig wind en neerslag is, maar de natuur heb je niet in de hand. Als je daardoor niet kan doorfietsen, verlies je tijd waarin je anders kilometers kan rijden. Maar, het doel was om het record te breken en dat is gelukt.”

Onlangs probeerde de Nederlander Maarten van der Weijden een soortgelijke challenge. Van der Weijden stapte echter al na een dag af.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Matthieu Bonne 🔱 (@matthieu_bonne)