Het is natuurlijk met een dikke knipoog als Maya Kingma zich afvraagt of het koud is in Abu Dhabi, waar aankomend weekend de WTCS Final plaatsvindt. Afgelopen weekend werd Max Verstappen op exact dezelfde plek nog Wereldkampioen F1 en aankomend weekend hopen verschillende Nederlanders er dus opnieuw goed te presteren, maar dan tijdens de triathlon op het hoogste niveau van de wereld. Eén van die atleten is Kingma.

Op socials plaatste ze een foto waarin ze dik aangekleed op de mountainbike door Nederland rijdt. “Omdat Abu Dhabi koud is en een technisch parcours heeft, toch?”, plaatst ze dus met een dikke knipoog. “Grapje, ik heb binnen ook een aantal warmtetrainingen gedaan. Daar heeft deze hoeveelheid kleding natuurlijk niks mee te maken, het wordt koud in Nederland. Het is het perfecte moment om op de mountainbike te springen en wat plezier te maken op de singletracks in het bos”, aldus de atlete die sowieso bekend staat om de behoorlijke hoeveelheid ‘alternatieve trainingen’.

Eén nadeel is er wel voor Kingma; ze is nog steeds niet hersteld van de enkelblessure die ze op Bermuda opliep – en die haar daar een vrijwel zekere podiumfinish kostte tijdens de WTCS Bermuda – en dus is het nog even afwachten wat ze dit weekend kan presteren. “Ik heb nog steeds last van mijn enkel, ook een beetje tijdens het zwemmen. Ik heb niet meer kunnen doen dan een aantal rustige looptrainingen. Ik hoop op het beste voor de Grand Final.”

Naast Maya Kingma komt in de elite-categorie ook Richard Murray uit voor Nederland. In de U23-categorie racen bij de mannen Mitch Kolkman en Victor Goené en bij de vrouwen Barbara de Koning en Robin Dreyling. Para-atleten komen ook in actie en namens Nederland kunnen we kijken naar Jetze Plat en Geert Schipper.