Lars Olde Meierink wint de Proloog in Lonneker (foto: OWC Oldenzaal)
Lars Olde Meierink wint de Proloog in Lonneker (foto: OWC Oldenzaal)

Het is weer zover. Vijf dagen lang kunnen we genieten van de Twentse Triatlon Tour. Maandagavond stond in Lonneker de Proloog op het programma. Dinsdag is er de aquathlon, woensdag de duathlon en zaterdag volgt dan de triathlon. 3athlon.nl brengt dagelijks verslag uit van de Tour 2015, via Guido Gosselink, die zelf opnieuw een gooi doet naar de overwinning in de Twentse Triatlon Tour.

Onder regenachtige omstandigheden was junior wielrenner Lars Olde Meierink de enige die het 8km lange parcours in Lonneker binnen de 11 minuten aflegde, maar Lars neemt verder niet deel aan de volledige Tour. Devi Wolthuizen nam revanche voor zijn materiaalpech en DNF in Leiderdorp zondag. Hij werd tweede op 17″ en was daarmee de sterkste van de Tour-deelnemers. Hij neemt meteen een voorsprong van 10 seconden op de winnaar van 2014, Guido Gosselink. Stijn Jansen reed zich ook in een goede uitgangspositie voor de Tour, net achter Edwin Ruumpol en Marijn de Koning.

Marleen Stoel moet door een loopblessure het volledige Tourklassement laten schieten, maar fietste wel de snelste tijd in de Proloog. Op 5 seconden werd Joyce Caro tweede en Deborah Wissink derde. Eerste Tour-deelneemster was de winnares van 2014, Saskia Bekhuis. Zij volgde op 1 seconden van Deborah.

De Twentse Triatlon Tour gaat dinsdag verder met een Aquathlon op de Universiteit Twente.

TTT Proloog 2015