Tussen een deelnemersveld waar je werkelijk je vingers bij af kunt likken – zoveel bleek al wel toen de PTO haar lijst met gecontracteerde atleten presenteerde –  zal Menno Koolhaas volgende maand van start gaan tijdens de PTO T100 in San Francisco. Even leek het erop dat alle Nederlanders een eventuele wildcard aan zich voorbij zouden laten gaan, vooral omdat ze zo midden in het seizoen niet positief tegenover een reis naar de andere kant van de wereld staan, maar nu blijkt er toch tenminste één Nederlandse deelnemer aan de start te verschijnen.

Koolhaas stond eerder aan de start bij de T100 in Miami, waar hij zesde werd. Daarna werd hij, tot zijn eigen ergernis, gepasseerd voor een wildcard in Singapore en dus stond hij daar niet aan de start. Bij de derde wedstrijd, in San Francisco, is hij er dus wel weer bij. Andere wildcards gaan naar Kyle Smith, Mika Noodt en Jackson Laundry. Bij de vrouwen worden de wildcards vergeven aan Kaidi Kivioja, Jocelyn McCauley, Grace Thek en Jeanni Metzler. Daar staan dus geen Nederlandse atletes aan de start.

De PTO T100 San Francisco vindt plaats op 8 juni. Twee weken terug kwam Koolhaas nog in het nieuws vanwege zijn diskwalificatie bij Ironman Texas.