Terwijl vanochtend in Yokohama geracet werd om een WTCS-overwinning, vond later op de dag en aan de hele andere kant van de wereld, in Italië om precies te zijn, de Europe Triathlon Cup Caorle plaats. Bij de vrouwen was Nederlands succes, want Robin Dreyling liep naar een mooie derde plaats.

De wedstrijd over de Sprint Afstand werd gewonnen door de Zwitserse Alissa Konig, die na 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen overduidelijk de sterkste was met een eindtijd van 56:55. In de strijd om de overige podiumplaatsen was het spannender, want de Duitse Franka Rust werd tweede in 57:30, terwijl Dreyling als derde volgde in een tijd van 57:32. Zij had op haar beurt tien seconden marge tot de vierde vrouw, Lea Coninx, over de finish kwam.

Ook Luna de Bruin, de tweede Nederlandse afgevaardigde aan de start, kende een goede race. Zij werd twaalfde in een tijd van 58:10.

Bij de mannen stond één Nederlander aan de start: Gjalt Panjer. Hij kwam er met een dertigste plaats en bijna anderhalve minuut achterstand op winnaar Alessio Crociani niet aan te pas.