stlaureins1_678 Michael kwam, zag en overwon!
Hij werd getipt als grote favoriet en maakte zijn favorietenrol waar. Michael Dewilde won deze wedstrijd al 2 keer. Hij stond na Geel ook aan de leiding van het niet-stayer circuit. Er rustte dus wel wat druk op de plaatselijke held.
De zwemproef in de boerenkreek was maar 1000m. Bart Colpaert van ITC was de snelste uit het water, gevolgd door Yourie Gokel. Michael kwam als 10e uit het water. Maar eens op de fiets was er geen houden meer aan. Na 1 ronde van 20km, had Michael al een kloof van 1'20". Hardrijder Johan Smolders van KTT probeerde de schade te beperken. Ook Joury Gokel probeerde zo weinog mogelijk tijd te verliezen.

Na 40km fietsen, kwam Michael als eerste de wissel binnen. Hij had intussen een voorsprong van 2'40" opgebouwd op Johan Smolders. Joury Gokel begon als 3e aan de afsluitende 10km.
Michael hield zijn voorsprong stabiel en finishte in een tijd van 1u49'51". Joury Gokel liep een 2e beste looptijd en pakte Johan Smolders nog in de loopproef. Johan Smolders kon nog net de aanstormende Pieter Hélin achter zich houden.

Bij de dames ging de one-woman-show naar Inge Vancauwenberghe. Al van bij het zwemmen, liet Inge alle concurrentie achter zich. Ondanks de lange-afstandswerk waar Inge zich op voorbereidt, had ze nog voldoende snelheid in de benen. Ze finishte in een tijd van 2u09'47".
In de achtergrond werd gestreden tussen Kristel Laureyssen en Mieke De Craene. Beide dames stapten ongeveer gelijktijdig van de fiets. Voor Kristel duurde het een 3-tal kilometer eer ze haar looptempo te pakken had. Pas in de laatste meters kon ze Mieke achter zich laten.

pdf Download de uitslag

De foto's staan in het foto-album

stlaureins1_038stlaureins1_228
stlaureins1_343