“Tijdrijden doet altijd pijn, maar meestal niet op deze manier.” Een vervelend voorval met zijn voorwiel zorgde er vanmorgen – tijdens de Tri2One Tijdrit Almere – voor dat Michiel de Wilde hard ten val kwam. “Dit was niet hoe ik mijn eerste tijdrit van het jaar wilde eindigen”, schrijft hij bij een foto vanuit de EHBO-post.

“Ik weet niet precies meer wat er is gebeurd”, laat hij weten. “Het ging zo snel. Lang verhaal kort: mijn tubeless voorband liep van de velg. Einde…” Al zien de foto’s er heftig uit, lijkt de schade vooralsnog gelukkig beperkt, vervolgt De Wilde zijn bericht: “Ik ben oké. De doktoren hebben me een paar mooie hechtingen gegeven en verder heb ik alleen wat schaaf- en blauwe plekken. Ook met mijn Cervelo fiets gaat het goed. Met de helm wat minder. Bedankt BBB Cycling voor het redden van mijn hoofd, opnieuw (De Wilde werd eerder dit jaar aangereden door een politiebusje, red.).