De Estlandse Rait Retasepp begon afgelopen dinsdag aan een gigantische uitdaging en een bijzonder avontuur: de 38-jarige atleet hoopt tijdens zijn zogenaamde ‘Fenix Adventure’ de meeste aaneengesloten Long Distance triathlons ooit te volbrengen. Hij mikt nu op 60 Long Distances, allemaal over een zwaar parcours op Fuertaventura. James Lawrence, beter bekend als de Iron Cowboy, volbracht eerder dit jaar dan wel 101 Long Distances; Ratasepp’s uitdaging is anders, want hij zal  – in tegenstelling tot Lawrence – niet stayeren en hij houdt zich aan de WADA-richtlijnen. Dat betekent dat Ratasepp bijvoorbeeld geen infuus zal gebruiken om gehydrateerd te blijven; dat deed Lawrence soms wel.

Ratasepp richt zich op het record van de Franse Ludovic Chorgnon, die in 2015 al eens 41 Long Distances in evenveel dagen volbracht. Ratasepp heeft wel een extreem zwaar parcours uitgekozen voor de uitdaging: hij zal zwemmen in een 50-meterbad op het Playitas Resort, de 180 kilometer fietsen zal hij afwerken op een parcours met maar liefst 1810 hoogtemeters en het loopparcours bevat vervolgens nog eens 300 hoogtemeters. Daarbij staat Fuertaventura, net als het nabijgelegen Lanzarote, bekend om de harde wind die er vaak waait.

Ratasepp hoopt zijn races gemiddeld onder de elf uur te volbrengen en wil voor de marathons onder de vier uur blijven. Zijn uitdaging is live te volgen via deze link.

Tijdens zijn eerste vijf Long Distances – vanaf afgelopen dinsdag tot en met zaterdag dus – klokte Ratasepp een tijd van: 11:25, 11:19, 10:55, 10:43 en 10:34 uur.

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     

A post shared by Fenix Adventure (@fenix.adventure)