Het is nog vroeg in het jaar, maar Michiel de Wilde heeft zijn eerste podiumplaats van 2022 te pakken. In voorbereiding op een nieuw seizoen traint De Wilde momenteel in Dubai, en als trainingswedstrijd nam hij daar deel aan de Olympic Distance van de lokale Ras Al Khaimah Triathlon. Niet onverdienstelijk dus, want de atleet kwam na 2:01:44 uur als tweede over de streep. De wedstrijd werd gewonnen door de Australische Ryan Christian in 2:01:01 uur. Met de Ierse Niall McCarthy was het podium compleet (+3:21).

Na 21:50 minuut over 1500 meter zwemmen, klom De Wilde als vijfde aan wal. Eenmaal in het zadel begon hij aan een inhaalslag, want dankzij een fietstijd van 57:39 minuut noteerde De Wilde de snelste fietstijd van de dag. Met een looptijd van 38:13 minuut zakte hij tijdens het afsluitende onderdeel iets terug en zo nam De Wilde uiteindelijk genoegen met zilver.

“Het is weer zover: wedstrijddag. Blij dat ik een tweede plaats heb gepakt vandaag. Leuk om dit duur trainingsblok af te wisselen met een pittige Olympische triathlon”, laat De Wilde via social media weten.