Terwijl Ironman 70.3 Gdynia niet geworden is waar Milan Brons op hoopte, met een eindtijd van 4:01:50 uur werd hij zeventiende en gaf hij bijna twintig minuten toe op winnaar Magnus Ditlev, is de Almeerder wel tevreden met zijn looponderdeel. Hij werkte de halve marathon in 1:18:43 uur af en liep daarmee een persoonlijk record binnen een triathlon. ,,De aanpassingen in het voedingsplan lijken te werken.”

Die aanpassingen waren nodig, want Brons heeft een aantal keer een deksel op de neus gekregen tijdens het afsluitende looponderdeel. Meer dan eens had hij te maken met maagproblemen, kwam hij geparkeerd te staan en verloor hij tijdens de run veel tijd en daarmee ook posities. ,,Maar nu ging het eindelijk echt goed. Het is goed om te weten dat het er dus wel in zit. En ik ben vooral ook blij dat we gewoon weer konden racen.”

Die race, daar is Brons dan wel weer wat minder tevreden mee. ,,Het zwemmen (26:02 minuut, red.) was gewoon niet goed genoeg. De afgelopen weken leek het er wel op dat het niveau goed was, maar het kwam er totaal niet uit. Ik kwam samen met Boris Stein uit het water, maar moest hem al snel laten gaan op de fiets.”

Wat volgde was, zo omschrijft Brons het zelf, een ‘eenzame race’. ,,Ik heb onderweg nauwelijks atleten gezien. Eigenlijk voelde ik me na 55 kilometer op de fiets pas sterk worden. Dat laatste stuk kon ik dan ook goed doorrijden. Over de race ben ik niet tevreden, ook niet qua uitslag.”