Acht dagen na haar prachtige vierde plaats op het EK en derde plaats op het NK Long Distance bij Challenge Almere-Amsterdam, heeft Miriam van Reijen zojuist weer van zich doen spreken door een mooie tweede plaats bij Challenge Madrid te pakken. De Nederlandse hoefde alleen de Amerikaanse Lisa Roberts voor zich te dulden, die overigens wel oppermachtig was.

Van Reijen begon de wedstrijd al direct lekker en kwam als derde uit het Spaanse water. Bijzonder hard ging het zwemmen overigens niet, want de snelste dame in het water was Josie Rawes die na 1:02:53 richting haar fiets mocht. Van Reijen volgde dus als derde en gaf slechts vijftig seconden toe op de koploopster van dat moment. Roberts, die de wedstrijd uiteindelijk zou winnen, volgde als vierde en op iets meer dan twee minuten achterstand op Van Reijen.

Op de fiets was het echter deze Amerikaanse die te sterk voor iedereen bleek en 5:25:02 uur later als eerste weer terug kwam in de tweede wisselzone. Verena Walter volgde als tweede en Miriam van Reijen – die 5:34:57 over het heuvelachtige en daardoor zware fietsparcours deed – volgde als derde. De Nederlandse keek toen tegen een achterstand van precies acht minuten op Roberts aan.

Daar begon de inhaalslag van Van Reijen, want lopen kan ze natuurlijk als geen ander. Haar ruim drie minuten achterstand op de nummer twee, Walter, verdween dan ook als sneeuw voor de zon en werd uiteindelijk omgezet in een voorsprong. Spannend was het wel, want die voorsprong groeide niet hard en bleef zelfs heel lang vrij klein: zo tussen de een à twee minuten. Ondertussen was het Roberts die haar voorsprong alleen maar groter wist te maken en nergens meer hoefde te vrezen voor haar eindzege. De Amerikaanse bleek ongenaakbaar op het Spaanse parcours.

Die eindzege werd dan ook door Roberts gepakt na een tijd van 9:54:56. Van Reijen liep in de slotkilometers toch nog verder weg van Walter en pakte het zilver in een eindtijd van 10:13:21. Walter volgde dus als derde na 10:17:59.

Miriam van Reijen pakt een mooie tweede plaats bij Challenge Madrid. (Foto: Challenge Family)