De snelste vier mannen, die er tijdens het fietsen vandoor gingen, kon hij niet meer terughalen, maar Mischa Hermans liep wel naar een mooie vijfde plek toe tijdens het WK Duathlon in Targu Mures. De wedstrijd werd gewonnen door de Italiaanse Nicolo Astori. Het zilver ging naar de Belgische Martin Oldenhove en met de Italiaanse Davide Menichelli was het podium compleet.

Na de eerste run zat Hermans goed voorin de race. Eenmaal aangekomen in T1 had de atleet nog volledig aansluiting met de kopgroep. In die eerste groep zaten bij aanvang van het fietsonderdeel negen atleten.

In het zadel slaagden vier atleten – Astori, Menichelli, Oldenhove en de Belgische Wout Ghielens – erin om zich los te maken van deze groep. Aangekomen in T2 genoten zij ruim een minuut voorsprong op de tweede groep, waarin Hermans zich bevond.

Niemand wist de vier leidende atleten tijdens het tweede looponderdeel nog terug te halen, maar Hermans kwam met zijn vijfde plaats uiteindelijk nog het dichtst bij. De wedstrijd werd gewonnen door Astori, Oldenhove werd tweede en het brons was aan Menichelli besteed. Hermans finishte 1:32 minuut na de winnaar.