Na een goed seizoen met diverse mooie uitslagen, was het voor Marlene de Boer een hele eer dat ze een wildcard voor de T100-wedstrijd in Las Vegas kreeg: haar eerste wedstrijd binnen het PTO-circuit werd echter een moeizame, waarin ze ondanks het missen van een aantal grote namen, de hele dag op ruime achterstand racete. De wedstrijd werd gewonnen door Taylor Knibb, die dit seizoen voor de derde keer aan de start stond en ook voor de derde keer wist te winnen.

Knibb zat er al meteen met het zwemmen goed bij, al gingen Haley Chura, Taylor Spivey en Flora Duffy haar een paar tellen voor bij het uitgaan van het water. Het was Chura die de snelste tijd noteerde – 24:46 minuut over twee kilometer – maar in haar kielzog volgde dus de andere drie vrouwen en hun voorsprong op de rest van het veld was toen al ruim een minuut. De Boer had een veel grotere achterstand, kwam als zestiende en voorlaatste uit het water en lag toen al meer dan drie minuten achter.

Op de fiets gebeurde eigenlijk vrijwel direct dat waar velen al rekening mee hadden gehouden: Knibb had slechts een paar kilometer nodig om weg te rijden bij de andere drie vrouwen en vanaf dat moment ging het hard. Met een gemiddelde dat veel hoger lag dan dat van alle andere dames, werd haar voorsprong groter en groter. Dat er achter Knibb nog wel het een en ander gebeurde, er verschillende positiewisselingen waren en een aantal vrouwen, waaronder Lucy Byram, Flora Duffy en Paula Findlay, tijdstraffen kregen, maakte eigenlijk niet veel uit; iedereen keek naar Knibb en dat bleef ook zo.

Toen Knibb, na 80 kilometer en 1:58:09 uur op de fiets gezeten te hebben, weer terugkeerde in T2, was haar voorsprong op Byram 4:55 minuut. Derron begon als derde aan de 18 kilometer hardlopen en zat 5:19 minuut achter Knibb. Duffy keerde op haar beurt als vierde terug in T2 maar lag toen al 7:33 minuut achter. Volledig buiten de aandacht van de camera’s rukte De Boer op naar een tiende plaats, maar haar achterstand was toen al ruim dertien minuten.

Tijdens het lopen werd de wedstrijd nergens meer spannend; Derron liep dan wel een stuk harder dan Knibb en maakte zelfs meer dan drie minuten goed, maar het was bij lange na niet genoeg om de ruim vijf minuten achterstand om te buigen in een voorsprong. Knibb won de race in 3:37:03, terwijl Derron tweede werd in 3:39:17. Duffy werd derde in 3:44:04.

De Boer streed voor wat ze waard was en finishte als elfde in een tijd van 3:54:51.