Irene Kinnegim, voorheen een allesbehalve onverdienstelijke triatlete maar inmiddels toch wel uitgegroeid tot misschien wel hét gezicht van de Nederlandse ultrarun-scene, is afgelopen weekend weer begonnen aan een nieuwe monstertocht. Op moment van schrijven zit Kinnegim middenin de Montane Summer Spine Race, een ultrarun van maar liefst 268 miles (circa 430 kilometer).

Afgelopen zondag ging Kinnegim van start bij de trail in Groot-Brittannië en ook al heeft ze af en toe wat prima omstandigheden gehad, valt er vooral veel regen. “Regen, regen, regen, aangevuld met modder, moeras en alles wat nat is”, schrijft ze in één van haar laatste updates. “Summer Spine”, lacht ze ook nog, ondersteund door verschillende foto’s van grijze luchten, regenpakken en zeer natte omstandigheden.

Tijdens de Montane Summer Spine Race volgen deelnemers de Pennine Way die begint in Edale (Derbyshire) en loopt tot Kirk Yetholm. Om de trail  – die bekend staat als de ‘most brutal endurance race’ in Groot-Brittannië – te volbrengen, hebben deelnemers 156 uur. Er wordt overdag en ‘s nachts gelopen en de race is unsupported.

Begin vorig jaar deed Kinnegim in de winter al mee met de Spine Challenger, toen 257 kilometer. Die editie werd gewonnen door de Nederlandse. Na afloop sprak ze toen van een loodzware editie waarbij ze soms tot haar knieën in de sneeuw zakte. Kinnegim kwam toen na ruim 72 uur over de finish.