Alsof de weergoden het er gisteren om deden: vanaf 19:00 uur, een uur voordat de 3athlon x AthleteSportsWorld x Tri Amsterdam Social Ride op het programma stond, kwam de regen op sommige plaatsen met bakken uit de hemel. Een uur lang ging dat door, maar het weerhield zo’n vijftig enthousiaste triatleten en wielrenners er niet van om aan te sluiten en in groepsverband vijftig kilometer door en rondom Amsterdam te fietsen.

Er werd verzameld in het nieuwe winkelfiliaal van AthleteSportsWorld, waar deelnemers zich meteen konden vergapen aan al het moois dat daar te vinden is. Niet dat het daar gisteravond om te doen was, want er moest en zou gefietst worden en uiteindelijk lukte dat onder eigenlijk prachtige omstandigheden: een klein buitje in het begin was minder prettig, maar daarna trok de regen al snel weg en de temperatuur was heerlijk. Verdeeld over drie groepen – zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kon meedoen – werd het parcours van Tri Amsterdam gereden: dat betekende dus een ronde die op de Zuidas van Amsterdam begon en vervolgens naar Ouderkerk aan de Amstel, Baambrugge, Loenersloot, Abcoude en weer terug naar Amsterdam voerde. “Het was mooi dat we zoveel atleten de kans hebben kunnen geven om nog even het parcours te verkennen, voordat Tri Amsterdam aankomende zondag losbarst”, aldus wedstrijdorganisator Jefry Visser. “En hartstikke leuk ook dat we meteen met veel van hen in gesprek zijn geweest: iedereen kijkt uit naar de wedstrijd dus dat is tof om te horen.”

Volgens 3athlon.nl hoofdredacteur Tim Moria was de avond een combinatie van verschillende factoren. “Het is leuk om triatleten bij elkaar te brengen: vaak trainen triatleten toch binnen hun eigen bubbel en minstens zo vaak ook alleen, terwijl de gezelligheid van dit soort Social Rides niet te onderschatten is. Het is leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, die allemaal dezelfde passie delen. Dat we dit, samen met AthleteSportsWorld en Tri Amsterdam, hebben kunnen organiseren, is super.”

Natuurlijk genoot ook Peter van Dartel, mede-eigenaar van AthleteSportsWorld, van de opkomst en de Social Ride. “Het was een groot succes. Oké, het weer zat even niet mee, maar toch kwam er gewoon een groot aantal triatleten meerijden. Gaan we dus vaker doen en dan regelen we mooi weer!”

Hieronder een video-impressie van de Social Ride en daaronder nog wat foto’s:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 3athlon.nl (@3athlon.nl)