Dat Ironman Hamburg een razendsnelle wedstrijd was waar ook nog eens ontzettend veel Nederlandse Age Group successen werden gevierd, bleek eerder al. Dat er ook een wereldrecord onder Age Groupers werd gevestigd – nooit eerder ging het sneller dan de tijd die de Duitse winnaar Lars Wichert noteerde – moest eerst nog even bevestigd worden, maar is nu duidelijk.

Wichert, die eerder al twee keer als roeier aan de Olympische Spelen deelnam en tevens drievoudig wereldkampioen is binnen die sport, finishte Ironman Hamburg in een tijd van 7:50:42 en werd daarmee dus de snelste Age Grouper ooit. Ter vergelijking: in Nederland is slechts een handjevol profatleten ooit in 7:50 uur gefinisht, terwijl het merendeel daar nog aanzienlijk boven zit of überhaupt hoopt ooit onder de acht uur te duiken. Om tot deze razendsnelle eindtijd te komen, noteerde Wichert een zwemtijd van 57:48, fietstijd van 4:03:55 en looptijd van 2:41:48.

Het voormalige wereldrecord onder Age Groupers stond op 7:56:56, maar werd door Wichert dus verpulverd. Ook de nummer twee in Hamburg, de Australische Chris Beckmans, zat met een eindtijd van 7:55:55 nog onder het voormalig wereldrecord. De Chinese Miao Hao, die derde werd, finishte in een tijd van 7:58:04. Nederlander Olaf van den Bergh werd ontzettend sterk vierde in een eveneens verbluffende tijd van 8:05:32.