Sporten verrijkt je leven. Zo simpel is het vaak: door aan triathlon te doen maak je dingen mee die je anders niet zou meemaken, maak je vrienden die je anders nooit zou leren kennen en ga zo nog maar even door. Maar triathlon verrijkt soms ook het leven van anderen. Neem bijvoorbeeld de Nautica Malibu Triathlon, die afgelopen weekend in Amerika werd georganiseerd. Hier werd maar liefst 1.3 miljoen dollar voor een kinderziekenhuis in Los Angeles opgehaald. Al dit geld wordt gebruikt voor onderzoek naar kinderkanker.

Het is inmiddels een traditie: bij de Nautica Malibu Triathlon wordt zoveel mogelijk geld voor het goede doel opgehaald. Niet alleen door ‘normale’ Age Groupers, want ook staan er jaarlijks tientallen celebrities aan de start. Dit jaar kon er onder andere worden gerekend op de deelname van Scott Eastwood, Luke Hemsworth, Mark Feuerstein, Geoff Stults, Steve Howie, Bryan Greenberg en Jamie Chung.

Deze editie werd er uiteindelijk dus maar liefst 1.3 miljoen dollar voor het onderzoek naar kinderkanker opgehaald. Het grootste bedrag was afkomstig van ‘Team Disney’, dat 282.000 dollar doneerde. De afgelopen jaren werd er met de Nautica Malibu Triathlon in totaal 15 miljoen dollar opgehaald.