Er stonden veel deelnemers aan de start tijdens het EK én de Stadstriathlon in Weert, met Beth Potter en Alistair Brownlee kende het Europees Kampioenschap prachtige kampioenen en daarnaast kwam er veel publiek op de races af, maar toch staan er in Weert rode cijfers onder de streep. Het EK én de Stadstriathlon hebben verlies gemaakt, zo blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders van Weert aan de gemeenteraad.

Hoe groot dat verlies dan is, wordt op dit moment nog berekend. Terwijl er gekeken wordt hoe de tekorten zijn ontstaan, kan een woordvoerder van de gemeente ook nog geen indicatie van de verliezen geven. Stichting Stadstriathlon Weert organiseerde zowel het EK als de Stadstriathlon.

Aanvankelijk ging Stichting Stadstriathlon uit van 630.000 euro aan kosten voor het EK (31 tot en met 2 juni) en de Stadstriathlon (7 tot en met 9 juni). Daarvan heeft de gemeente Weert 75.000 euro voor haar rekening genomen: eenzelfde bedrag als ook de provincie Limburg heeft betaald. De bijdrage van maar liefst 183.000 euro, die werd gevraagd aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, werd nooit toegekend, zo meldt 1Limburg.