Het is bizar om te zien hoe surrealistisch het aanvoelt dat er vandaag ‘gewoon’ weer een race op het programma stond: na maandenlange wedstrijdstilte ging het zojuist los in het Belgische Willebroek tijdens de T3 Triathlon. Er werd tijdens de zogenaamde ‘supersprint’ 350 meter gezwommen, 4.5 kilometer gefietst en 1.5 kilometer gelopen en dat ging bijzonder hard. Goed om te zien: de Nederlanders zijn het racen nog niet verleerd.

Toegegeven: tegen de snelste mannen waren ze vandaag nog niet opgewassen. De wedstrijd werd gewonnen door de Belgische Jelle Geens, die een tijd van 15:53 neerzette. Daarachter was het de eveneens Belgische Jonathan Wayaffe met een tijd van 16:42 die tweede werd. Hillebregt was de snelste Nederlander en bleek met een tijd van 16:44 derde. ,,Het was raar om weer te racen. Halverwege de wedstrijd begon je weer een beetje de pijn te voelen en dan was het even ‘oh, wat is die pijn?’. En daarna ‘oh ja, die pijn moeten we fijn vinden’. Het was aanpoten, maar wel leuk.”

De volledige reactie van Hillebregt hieronder:

(Excuus voor de slechte kwaliteit video. Tekst gaat verder onder video)

 

Ook Akershoek draaide een uitstekende race en werd met een tijd van 16:54 vierde. ,,Dit was heel zwaar, een flinke klap voor je lichaam. Ik heb de afgelopen week wel iets aan intensiteit gedaan, maar dit is wel even wat anders. Het is in ieder geval mooi om weer te racen: in Nederland zijn we nog niet zover, daar komen we niet verder dan een aantal trainingswedstrijdjes.”

De volledige reactie van Akershoek hieronder:

(Excuus voor de slechte kwaliteit video en geluid. Tekst gaat verder onder video)

Youri Keulen liet, met een tijd van 16:57, ook zien goed mee te kunnen. Die tijd was goed voor een zevende plaats. Op moment van schrijven is de ‘open serie bezig’. Hier gaat onder andere Marten van Riel van start.