Ze waren er dichtbij in het Deense Viborg, maar Marieke Brouwers, Janien Lubben en Lars van der Knaap misten nét een podiumplaats tijdens het 2022 World Triathlon Powerman Middle Distance Duathlon Championships.

Marieke Brouwers was er het dichtst bij en had na 10 kilometer hardlopen, 60 kilometer fietsen en nog eens 10 kilometer hardlopen een eindtijd van 3:06:05. De winnares, de Zwitserse Melanie Maurer, finishte met ruime voorsprong na 2:54:50. Line Thams, een Deense, kwam als tweede over de streep na 3:03:45 en de Zwitserse Sarah Noemie Frieden werd derde in 3:05:11. Zij bleef dus minder dan een minuut voor Brouwers. Achter Brouwers pakte Janien Lubben een vijfde plaats dankzij een eindtijd van 3:07:38.

De mannenwedstrijd werd gewonnen door de Slowaak Ondrej Kubo, die na 2:28:25 finishte. Simon Jorn Hansen en Kenneth Vandendriessche maakten het podium compleet en maakten de wedstrijd bijzonder spannend. Hansen gaf namelijk slechts elf seconden toe op de winnaar en daar weer een half minuutje achter finishte Vandendriessche.

Met een eindtijd van 2:31:23 pakte Van der Knaap een mooie vijfde plaats, net iets meer dan twee minuten te langzaam voor het podium. Daan de Groot werd zevende en kwam net iets meer dan een minuut achter Van der Knaap binnen.