Sunday , 22 July 2018
Slide background
Slide background
Slide background

Nederlandse mannen op achterstand in Wuustwezel

Waar de Nederlandse dames Kirsten Nuyes (tweede) en Jony Heerink (vierde) uitstekend van voren zaten tijdens de ETU Cup in Wuustwezel, hadden de mannen het wat lastiger. Beste prestatie was van Donald Hillebregt. Hij werd 25e en gaf iets minder dan anderhalve minuut toe op de Belgische winnaar Marten van Riel. 

Donald Hillebregt als beste Nederlander in Wuustwezel. (Foto: Arjan Schilder)

,,Ik heb het nog geprobeerd op de fiets”, sprak Hillebregt na afloop. ,,Maar het is uiteindelijk een loopwedstrijd geworden met dit als resultaat.” Marco Akershoek zat 21 seconden achter Hillebregt en werd daarmee 33e. Weer een minuutje later kwam Niek Heldoorn als 48ste over de finish. Daan Gehlen werd uiteindelijk 56e. 

De sfeer zat er in ieder geval uitstekend in getuige het uitzinnige publiek tijdens deze finishvideo van winnaar Marten van Riel. 

About Tim Moria

Tim Moria
Tim is mede-eigenaar en hoofdredacteur van 3athlon.nl en is zowel beroepsmatig als privé dagelijks met triathlon bezig. In 2011 stond hij aan de start van de Long Distance van de toen nog Holland Triathlon (tegenwoordig Challenge Almere-Amsterdam), in 2018 finishte hij ook Challenge Roth. En daar komt binnenkort ongetwijfeld een derde Long Distance bij!