Het gaat goed met Kirsten Nuyes. De Nederlandse triatlete heeft zaterdagavond laten zien in uitstekende vorm te verkeren door het zilver te pakken tijdens de ETU Cup Wuustwezel. ,,Dit is totaal onverwacht. Ik werd door het publiek gedragen”, sprak ze direct na afloop.

(tekst gaat onder foto verder)

Kirsten Nuyes snelt naar het zilver (Foto: Adrie Berk)

Nuyes kwam na 750 meter zwemmen met een kleine achterstand van 18 seconden als achtste uit het water, maar tijdens het fietsen (20 kilometer) ontstond er al snel een grote kopgroep. Het waren echter twee Nederlandse dames, Nuyes en Jony Heerink, die aan het begin van de afsluitende vijf kilometer hardlopen brutaal de leiding namen. Die leiding werd uiteindelijk dus uit handen gegeven, de winst ging naar de Nieuw-Zeelandse Nicole van der Kaay, maar Nuyes stelde de tweede plaats wel veilig. Ze gaf uiteindelijk 25 seconden toe op Van der Kaay. Heerink viel net buiten het podium, maar presteerde uitstekend met een vierde plaats. Heerink gaf uiteindelijk iets minder dan een minuut toe op de winnares. 

De uitgebreide reactie van Kirsten Nuyes: 

(tekst gaat onder video verder)

Voor Nederland stonden ook nog Marije Dankelman, Elianne Huitema en Eva Cornelisse aan de start. Zij werden respectievelijk 17e, 26e en 35e.