Nice, Frankrijk, lijkt momenteel de plaats waar het allemaal om draait. Zeer recentelijk kondigde Challenge Family twee wedstrijden aan die zich aan de Côte d’Azur afspelen (Challenge Fréjus en Challenge Cagnes-sur-Mer, beiden op steenworp afstand van Nice, red.) en gisteren was er het nieuws dat Ironman het WK voortaan roulerend in Nice zal houden. Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport zal ook de Tour de France in 2024 uitwijken naar deze stad: niet voor een doorkomst, maar voor de slotetappe en dus finish.

Daarmee zou de organisatie achter de Tour de France breken met de traditie waarbij er sinds het ontstaan van de grootste wielerronde ter wereld, altijd werd gefinisht op de Champs-Élysées in Parijs. Overigens wordt Parijs in 2024 niet voor niets gemeden; dat heeft te maken met de Olympische Spelen die zich afspelen van 26 juli tot 11 augustus. De Tour de France eindigt slechts een paar dagen voor de openingsceremonie.

Koersorganisator ASO heeft nog niks bevestigd, maar volgens de doorgaans zeer goed ingevoerde Italiaanse krant zal er deze week een persbericht naar buiten komen.