“Ik was op zoek naar een sponsor die me kon steunen in het hele plaatje… en dat is Woest Sport. De service die Woest Sport biedt is echt van hoge kwaliteit. Als je naar een merk gaat, zit je aan één merk vast, maar Woest Sport heeft echt alles in de zaak. Dat is enorm tof.” Niek Heldoorn is vanaf vandaag officieel Woest Sport atleet. De nieuwe triathlonspeciaalzaak in Borculo zal Heldoorn – die aan het begin van zijn carrière als professioneel Long-Distance  triatleet staat – voorzien van het beste materiaal en op allerlei andere manieren begeleiden richting zijn doelen. We spraken Heldoorn over de samenwerking en blikken vooruit. 

De samenwerking begon al voorzichtig voordat Heldoorn afgelopen september zijn Long-Distance debuut maakte in Almere. “Dat was wel een mooi verhaal van ‘netwerken'”, vertelt Heldoorn met een lach. “Ik had contact gehad met een marketing verantwoordelijke bij BMC. Zij konden mij niet echt ondersteunen, maar stelden voor om contact op te nemen met één van hun dealers: dat was Woest Sport.” 

Heldoorn durfde voor zijn debuut nog geen grote beslissingen te nemen en gaf dan ook bij Woest Sport aan dat hij eerst Challenge Almere af wilde wachten om te zien of hij kans maakte als pro op deze afstand. “Ik heb toen wel expliciet aangegeven dat ik het zonde zou vinden als ze serieus aan boord zouden stappen en ik ze niet dezelfde waarde terug kan geven.” Toen Heldoorn in Almere een finishtijd onder de 8:30 uur klokte (8:25:15) besloten ze het avontuur samen aan te gaan. 

Uitgebreid testen

Dankzij Woest Sport heeft Heldoorn ondertussen uitgebreid kunnen testen welke materialen voor hem het beste werken, legt hij uit: “Ik kon daar meerdere wetsuits testen om uit te zoeken wat ik het fijnst vind en welke wetsuit het beste bij mijn zwemtechniek past. Met fietsen was dat hetzelfde: fietsen is leuk, er mag een mooi merk op staan en het moet hard gaan, maar vooral de ‘fit’ is heel belangrijk. Daar hebben ze mij goed mee geholpen. We zijn bij een partner van Woest Sport geweest – GebioMized – en daar hebben we een dag lang verschillende fietsen ‘gepast’.” 

Kennis en contacten

“Het is fijn dat ze die kennis en contacten in huis hebben”, vervolgt Heldoorn. “Ik had bijvoorbeeld veel moeite met mijn vochtbalans in Almere; ook daarvoor hebben ze met iemand contact gezocht om een zweettest te doen. Dat is voor mij heel erg fijn. Er wordt met mij als atleet meegedacht en ze willen het beste voor me. Het is niet alleen zo dat ik ‘simpelweg’ materiaal krijg met de vraag of ik ze op Instagram wil taggen. Woest Sport is betrokken bij mijn doelen. Dat komt ook doordat er veel oud of huidig triatleten werken. Allemaal mensen die echt een passie voor de sport hebben.”

Hoogtekamer

In de toekomst verwacht Heldoorn ook structureel gebruik te gaan maken van de hoogtekamer die Woest Sport ter beschikking stelt. “Voor Almere heb ik niet echt de tijd gehad om er structureel gebruik van te maken, maar ik heb er wel een paar keer getraind. Dat is een heel bijzonder gevoel. Ik wil daar uiteindelijk een paar blokken draaien en dus een paar dagen achter elkaar in de hoogtekamer trainen.”

‘Ik hoop dat Ironman Maastricht een pro race wordt’

Voorlopig bouwt Heldoorn zijn trainingen weer rustig op, maar ondertussen zijn de peilen ook al wel gericht op volgend seizoen. “Ik hoop met heel mijn hart dat Ironman Maastricht volgend jaar een pro race wordt. Dat zou heel tof zijn…. dat ik mijn eerste Ironman dicht bij huis en in Nederland doe. Hoogstwaarschijnlijk zal Almere ook weer op het lijstje staan”, klinkt Heldoorn enthousiast. 

Meer over Woest Sport en de hoogtekamer

In onze 3athlon Praat Podcast kun je – in aflevering 57 – meer horen over Woest Sport. In die aflevering schoven Eddy Lamers, Ted Meeuwsen en Joost Somsen aan om te vertellen over het idee achter Woest Sport en vooral ook de hoogtekamer die je er kunt vinden.

Heldoorn en Woest Sport bedrijfsleider Edwin Ruumpol. (Foto: Aangeleverd)