Toen we eind vorig jaar een uitgebreid interview met een gedeelte van het team achter Woest Sport schreven, werd er gesproken over een ‘All in one experience voor de triatleet’. Toen, een paar maanden voor de daadwerkelijke opening van de winkel in het Gelderse Borculo (ongeveer tweeduizend vierkante meter groot, red.), was het nog lastig inschatten wat het uiteindelijke resultaat zou worden. Nu, vier weken na opening, is dat anders: ”De triatleten die bij ons langs zijn geweest, hebben regelmatig het woord ‘snoepwinkel’ gebruikt. Dat zien we natuurlijk als een groot compliment.”

Een groot compliment is dat zeker en dat compliment is allesbehalve verwonderlijk. Triatleten kunnen bij Woest Sport terecht voor zeer uiteenlopende zaken: er zijn speciale afdelingen voor zwemmen, fietsen en hardlopen, er worden allerlei accessoires verkocht, maar ook kleding, fietsen en wetsuits, er zijn drie loopbanen, een zwembad Ă©n een hoogtekamer waar je heel gericht kunt trainen om je niveau omhoog te tillen. “Na een lange voorbereiding zijn we nu vier weken open”, aldus bedrijfsleider Edwin Ruumpol. “De opening hadden we natuurlijk graag groots gevierd, maar net als iedereen zijn we gebonden aan de corona-maatregelen. Dat betekent ook dat we op dit moment op afspraak moeten werken.”

Dat op afspraak werken is – gelukkig maar – voor Woest Sport redelijk betrekkelijk. “Dankzij de ruime opzet van onze winkel, mogen we vijftig bezoekers tegelijkertijd in de winkel ontvangen.” Volgens Ruumpol is juist die ruime opzet iets dat heel veel bezoekers waarderen. “Net als ons grote assortiment in producten en diensten die we aanbieden.”

In onze 3athlon Praat Podcast kun je – in aflevering 57 – meer horen over Woest Sport. In die aflevering schoven Eddy Lamers, Ted Meeuwsen en Joost Somsen aan om te vertellen over het idee achter Woest Sport en vooral ook de hoogtekamer die je er kunt vinden.

Hieronder een foto-impressie: