Aankomende zondag staat – in ieder geval voor veel Nederlandse triathlonliefhebbers – in het teken van de SLT Arena Games in Rotterdam. Daar kunnen we onder andere genieten van Rachel Klamer, Maya Kingma, Rani Skrabanja en Marco van der Stel, die allen logischerwijs voor Nederland uitkomen. Wel een tegenvaller: topatleten als Lucy Charles, Georgia Taylor-Brown en Jonathan Brownlee zullen in tegenstelling tot eerdere berichten niet van start gaan.

Tijdens de SLT Arena Games in Rotterdam wijken de afstanden iets af ten opzichte van de race die onlangs in London plaatsvond: wel wordt er nog steeds 200 meter gezwommen en 1 kilometer hardgelopen, maar in plaats van vier kilometer fietsen hoeven de deelnemers nu een kilometer minder op de fiets af te zien. Deze 200 meter zwemmen, 3 kilometer fietsen en 1 kilometer hardlopen worden drie keer afgelegd, telkens in een andere volgorde. Daarbij verdienen atleten per heat weer punten, zodat er na drie heats een eindklassement ontstaat.

De Nederlandse dames zullen hoogstwaarschijnlijk voornamelijk een flinke kluif hebben aan Beth Potter – die in Londen won en kort daarna officieus het wereldrecord vijf kilometer verbrak – en Sophie Coldwell. Klamer ging in Londen ook van start en werd daar knap vierde.

Marco van der Stel neemt het onder andere op tegen de eveneens in London winnende Marten van Riel, Alex Yee, Jonas Schomburg en Vasco Vilaca. In Londen stonden geen Nederlandse mannen aan de start.