De Spaanse David Cantero del Campo zegevierde zojuist tijdens de Europe Triathlon Cup in Banyoles. Na 52:14 minuut passeerde hij de streep als eerste, gevolgd door de Zweedse Hampus Mansson en de Portugese Joao Nuno Batista, die respectievelijk tweede en derde werden. Niels van Lanen leverde de beste Nederlandse prestatie dankzij zijn zeventiende plek (+1:21). Jesse Cuijpers finishte op een 32e plaats (+2:20).

Met een zwemtijd van 8:59 minuut was het de Spaanse Igor Bellido Mikhailova die als eerste aan wal klom. Niels van Lanen en Jesse Cuijpers volgden op een 21e en 23e plaats zo’n twintig seconden later. Op de fiets ontstond een grote kopgroep, waarin ook Van Lanen een plekje vond. Zo lag van Lanen bij aankomst in T2 nog volop in de mix. Dat terwijl Cuijpers iets later zijn fiets in de rekken mocht hangen; hij trok op dertien seconden afstand van Van Lanen zijn loopschoenen aan.

Het was uiteindelijk Cantero del Campo die richting de zege liep dankzij een looptijd van 14:45 minuut over vijf kilometer. Slechts drie seconden later volgde Mansson als tweede en Nuno Batista maakte nog eens vier seconden later het podium compleet. Van Lanen klokte een looptijd van 16:08, goed genoeg voor een zeventiende plaats. Cuijpers had 16:49 minuut nodig voor het lopen een kwam als 32e over de streep.