Diede Diederiks is on fire! Wat een prestatie zette de atlete zojuist neer tijdens Ironman 70.3 Warsaw. Vol overtuiging en met een halve marathontijd van 1:24:19 uur rende ze richting de zege. Na 4:14:59 uur stormde ze als eerste over de finish. Daarmee bleef ze onder andere de Duitse Jana Uderstadt en de Engelse Chantal Cummings voor, die op het moment van schrijven op een tweede en derde plek lagen. Overigens gingen er slechts vier dames van start vandaag in Warsaw. Bij de mannen stonden er meer atleten aan de start. Robert de Korte stond namens Nederland aan de start en pakte een twaalfde plaats in de door de Franse Denis Chevrot gewonnen wedstrijd.

Diederiks had even nodig om goed in de wedstrijd te komen, want na het zwemonderdeel keek ze nog op tegen 2:20 minuut achterstand. Cummings bereikte na 28:38 minuut als eerste haar fiets. Diederiks volgde als laatste pro dame, maar op het zadel bracht ze daar snel verandering in. Ongeveer halverwege het fietsonderdeel nam Diederiks sterk de kop over. Met een fietstijd van 2:15:44 uur achter haar naam bereikte de atlete de wissel als eerste. Tijdens het lopen maakte ze vervolgens echt het verschil. Al snel verdween ze uit het zicht voor haar achtervolgers. Na 7,5 kilometer lag ze dan ook al ruim drie minuten voor op Uderstadt, die op een tweede plek liep. Diederiks – die pas sinds dit jaar als pro op de Middle Distance racet – stond haar titel niet meer af en wist zo na 4:14:59 uur de zege veilig te stellen.

Mannenrace

Bij de mannen ging het goud dus naar Chevrot. Hij had 3:41:14 uur nodig om de winst veilig te stellen en lag al na een paar kilometer fietsen op kop. De Korte klom op een zestiende plaats uit het water en keek op dat punt tegen ruim vier minuten achterstand op. Die achterstand liep op de fiets dan wel op, hij slaagde er wel in verschillende atleten in te halen en zo trapte hij zich met een fietstijd van 2:06:05 uur naar een elfde plaats toe. Tijdens het lopen verloor hij een positie, zo finishte De Korte met een twaalfde plaats na een halve marathon van 1:20:07 uur.

Naast Chevrot bekleedden de Franse Arnaud Guilloux (+2:40) en de Poolse Thomasz Brembor (+4:41) respectievelijk de tweede en derde podiumplaats.