Het NK Sprint, dat in 2019 op 31 augustus wordt gehouden, zal in tegenstelling tot eerdere berichtgeving niet in Nijmegen, maar in Ouderkerk worden georganiseerd. Hiertoe hebben de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) en organisator TRI HARD SERIES na goed overleg met elkaar besloten. Lokale omstandigheden in Nijmegen maakten de race op de eerder geplande locatie onmogelijk.

De NTB vindt het belangrijk om het NK Sprint, dat overigens samenvalt met de slotdag van de Eredivisie, tóch op 31 augustus te houden en dus niet van datum te veranderen. In overleg met TRI HARD SERIES is daarom gezocht naar een alternatieve locatie en dat is TRI OUDERKERK in Ouderkerk geworden. ,,Het was even schakelen, maar we zijn ervan overtuigd dat we op deze locatie een mooi NK neer kunnen zetten”, aldus organisator Jefry Visser. ,,Alle ingrediënten voor een mooie race zijn aanwezig: een prachtige omgeving, een snel parcours en een compact maar tegelijkertijd ruim opgezet evenemententerrein. We willen er een mooie, spannende en spectaculaire dag van maken.” NTB-directeur Rembert Groenman is opgelucht dat er een vervangend evenement gevonden is. ,,De datum van 31 augustus is dit kalenderjaar de gunstigste optie voor het NK sprint, gegeven de internationale kalender en overige races in eigen land. Het is prettig dat we op korte termijn een andere locatie hebben weten te vinden, zodat zowel het NK als de Eredivisie doorgang kunnen vinden.”

Het NK Sprint werd afgelopen jaar in Rotterdam gehouden. Bij de elite dames was het toen Sarissa de Vries die er met de nationale titel vandoor ging. Zij bleef toen Jony Heerink en Lotte Wilms voor. Bij de mannen was het Marco van der Stel die zich kroonde tot Nationaal kampioen. Hij bleef Youri Keulen en Thomas Cremers voor. In 2019 wordt er dus in Ouderkerk om de prijzen gestreden. In 2020 en 2021 zal Nijmegen alsnog gastheer worden voor het NK Sprint. Atleten leggen bij een NK Sprint 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen af.

Goed om te weten is dat de triathlon in Nijmegen, TRI NIJMEGEN, wel doorgaat, maar dan op een andere datum: 18 augustus.