Ze moest racen voor wat ze waard was – tot in de allerlaatste meters – en dat blijkt uiteindelijk goed voor een prachtige bronzen medaille op het EK Cross Duathlon: voor Noor Dekker is die derde plaats gelijk aan de derde plaats die ze een paar weken terug haalde op het WK Cross Duathlon.

Dekker kwam samen met elf andere dames uit bij de Elite en finishte in een tijd van 2:11:22. Elf seconden eerder was de Franse Morgane Riou tweede geworden. De winnares, Anne-Lena Theisen uit Duitsland, was aanzienlijk sterker; zij werd Europees Kampioene in een tijd van 2:08:01.

Bij de mannen waren er geen Nederlandse podiumfinishers. In de door de Belg Sebastian Carabin gewonnen wedstrijd finishte Wouter Dijkshoorn als zevende, op bijna zeven minuten achterstand. Daar weer ruim zeven minuten achter finishte Daan Schouten als elfde en daar nog eens ruim twee minuten achter werd Quirijn Waaijenberg vijftiende. Waaijenberg was daarmee ook goed voor een zesde plaats U23.