Noor Dekker moest er hard voor werken, maar uiteindelijk mocht de atlete dankzij een ijzersterke race plaatsnemen op het podium tijdens het WK Cross Duathlon in Targu Mures. Het goud ging naar de Italiaanse Eleonora Peroncini, die duidelijk ongenaakbaar was.

De Oostenrijkse Carina Wasle slaagde er tijdens het eerste looponderdeel in om de leiding op zich te nemen. De atlete rende er sterk vandoor en sprong zo met een voorsprong van 22 seconden op de fiets. Peroncini lag op dit punt nog ruim een minuut achter. Dekker wisselde 1:18 minuut later als vierde.

Tijdens het pittige fietsonderdeel zag Wasle de Peroncini aan zich voorbij razen. De Italiaanse fietste zo sterk dat ze in T2 maar liefst drie minuten voor lag op Wasle. Dekker stormde tijdens het fietsen ondertussen op een derde plek af (+4:42).

Die positie wist Dekker tijdens het afsluitend looponderdeel netjes te behouden en zo mocht ze het brons mee naar huis nemen. Ook voorin de race veranderde de verhoudingen niet meer: de winst ging naar Peroncini en Wasle nam genoegen met zilver.

“Ik had dit nooit verwacht”, sprak Dekker na de finish. “Dit is pas mijn tweede cross duathlon. Ik wist niet echt wat ik er van kon verwachten. Het was zo zwaar. Ik ben de vlakke wegen van Nederland gewend… die heuvels hier waren heel pittig, maar het mountainbike parcours was wel erg leuk. Ik ben zo blij en zó dood”, sluit ze lachend af.

Fuite pakt zilver

Willemijn Fuite behaalde vandaag een tweede plaats in de categorie U23. Ze beleefde echter een zware race en moest tijdens het fietsonderdeel regelmatig afstappen. Het was de Tsjechische Stepanka Bisova die de winst binnensleepte. Fuite passeerde de streep 17:11 minuten later met het zilver. Er stonden maar twee dames in deze categorie aan de start.

Start van de vrouwen. (Foto: 3athlon.nl)