De aanwas van nieuw talent is noodzakelijk als je op hoog niveau wil blijven presteren en juist daarom organiseert de NTB op zondag 23 april weer een zogenaamde talentendag. Sporters tussen de 12 en 18 jaar oud krijgen daar de kans om zich te laten zien en zo de mogelijkheid een kans te maken door te stromen naar uiteindelijk misschien zelfs internationaal topniveau.

De talentendag, die wordt georganiseerd op Papendal en een zwembad in Renkum, duurt van 9:00 tot 17:00 uur. “Maar iedere deelnemer krijgt een persoonlijk dagprogramma. Je kunt meedoen aan een zwem- en hardlooptraining onder leiding van ervaren NTB-trainers. Tevens krijg je tips en tricks, maar ook informatie over jeugdtriathlon bij verenigingen of – als de trainers daar mogelijkheden toe zien – informatie over het talentprogramma van de bond.”

Na afloop van de talentdag worden de resultaten van de testen, zo schrijft de NTB, zorgvuldig bestudeerd, besproken en uiteindelijk geanalyseerd op basis van een aantal criteria. “Op basis hiervan wordt besloten of atleten worden uitgenodigd voor een vervolgdag, waar verder kennis gemaakt kan worden met de triathlonsport. Hierin wordt bekeken en besproken wat de mogelijkheden zijn en wat de route is tot instroom in het NTB-opleidingsprogramma.”

Direct aanmelden kan via deze link. Vragen? Die kun je sturen naar marcel.ten.wolde@triathlonbond.nl.