Over slechts twee weken – op 22 april – barst het racegeweld los bij Challenge Gran Canaria en fans van over de hele wereld kijken uit naar deze wedstrijd. Een groot aantal van de allerbeste atleten ter wereld gaat hier van start – een preview lees je hier – en daar komt nu nog een grote naam bij: Anne Haug.

De Duitse topatlete is daarmee meteen de grootste favoriet voor de vrouwenwedstrijd. Onlangs won ze nog met overmacht Ironman 70.3 Lanzarote, waar Haug aantoonde dat ze in bloedvorm is. “Na een geweldige start op Lanzarote, ben ik er nu terug om nog een paar goede weken te trainen. De volgende wedstrijd zit er aan te komen. Ik ben heel blij om van start te gaan bij Challenge Gran Canaria. Ik hou ervan om op de zware Canarische Eilanden te racen en kijk uit naar een geweldige Challenge Family race.”

Een greep uit de topatleten die van start gaan bij Challenge Gran Canaria: Patrick Lange, Sam Laidlow, Florian Angert, Aaron Royle, Pablo Dapena Gonzalez, Jan Stratmann, Ruben Zepuntke, Andreas Dreitz, Ruth Astle, Alexandra Tondeur, Elisabetta Curridori, Charlene Clavel, Margie Santimaria, Camille Deligny, Lina-Kristin Schink en nu dus ook Anne Haug. Qua Nederlanders mogen we ook rekenen op een mooie wedstrijd. Onder andere Youri Keulen, Evert Scheltinga, Milan Brons en Diede Diederiks gaan van start.